Jong Oranje neemt voorlopig afscheid van De Vijverberg

ZEIST (ANP) - Jong Oranje speelt de komende drie thuisduels in de EK-kwalificatie niet op De Vijverberg. Het stadion van De Graafschap was het afgelopen seizoen de vaste uitvalbasis voor de ploeg van coach Erwin van de Looi. De club uit Doetinchem wil echter zo veel mogelijk ruimte vrijhouden om in september, oktober en november competitiewedstrijden in eigen stadion af te werken. De kans bestaat namelijk dat er vanwege corona duels verplaatst worden.

Jong Oranje speelt nu op dinsdag 8 september in Almere tegen Jong Noorwegen. Precies een maand later is Jong Gibraltar de tegenstander op het nieuw aangelegde natuurgras van VVV-Venlo. De KNVB is nog op zoek naar een locatie voor het thuisduel van 13 november met Jong Wit-Rusland. Jong Oranje staat bovenaan in de poule van de EK-kwalificatie, met nog zes duels op de kalender.

"We hebben een goede en succesvolle tijd gehad op De Vijverberg", zegt Van de Looi. "Namens Jong Oranje wil ik iedereen bij De Graafschap hier ook graag voor bedanken. Voor ons is het nu natuurlijk ook mooi om weer met Jong Oranje het land in te gaan. In Almere is Jong Oranje nog nooit geweest en in 2007 was het de laatste keer in Venlo. Dit geeft ons de kans om ook aan de fans in deze steden van dichtbij te laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Wel is het natuurlijk nog even afwachten hoeveel supporters er straks daadwerkelijk mogen komen, maar vanuit Jong Oranje hebben wij er in ieder geval zin in."