Jongen aangehouden voor mishandeling meisje in Amstelveen

AMSTELVEEN (ANP) - De politie heeft een 14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 14-jarig meisje in Amstelveen Westwijk. De politie laat weten meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Volgens getuigen ging het om lhbti-gerelateerd geweld. Voorafgaand aan de mishandeling zou er een confrontatie hebben plaatsgevonden tussen het slachtoffer en de verdachten in winkelcentrum Westwijk.

De vader van het meisje schreef maandag in een bericht op LinkedIn dat ze is mishandeld nadat ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is. Een jongen zou haar daarop meerdere keren hebben geslagen in het gezicht. Zij brak daarbij haar neus, diverse tanden en liep een kaakfractuur op, aldus haar vader. Het meisje moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Aan de hand van het bericht van de vader van het meisje op LinkedIn kwamen veel steunbetuigingen binnen. Dinsdagochtend liet de familie weten in "zeer goede zin" overrompeld te zijn "door alle warme en liefdevolle reacties uit zowel binnen- als buitenland".