Jort Kelder vond sinterklaasoptreden Jan Slagter gênant

Jort Kelder was niet heel erg gelukkig met het Op1-optreden van Jan Slagter, die maandag als Sinterklaas in de talkshow te gast was. In het SBS6-programma HLF8 noemde de presentator het betoog dat de Omroep MAX-baas hield "gênant".

Kelder presenteerde de aflevering van afgelopen maandag en zag hoe Slagter onder meer uithaalde naar de BNNVARA-leiding. "Het was heel gênant hè?" vroeg Kelder de overige gasten van HLF8 toen het onderwerp ter sprake kwam. De presentator verklaarde al snel dat het niet zijn idee was. "Maar ik wist wel dat hij zou komen. Ik zei nog: zouden we dat nou wel doen? Toen was het van: maar het wordt heel leuk hoor. Nou goed, daar verschillen de meningen inmiddels over begrijp ik."

De Op1-host wist niet wat Slagter zou gaan zeggen maar dacht dat het wel goed zou komen. "Ik bedoel: hij is de baas van een omroep. Het is min of meer zijn eigen programma, dus ja."

Kelder heeft het bewuste fragment nog niet teruggekeken, vooral omdat er deze week veel "dodelijke stukjes" over werden geschreven. Inhoudelijk wil hij er eigenlijk niets meer over zeggen. "Het is flauw als ik zeg: wat slecht wat die Jan Slagter daar deed. Dat ga ik niet doen." Wel vond Kelder het "raar" dat Slagter een heel betoog over BNNVARA hield. "Toen dacht ik: de kijker interesseert dat niks. Dat is zo intern."

De sinterklaas-Slagter vond onder meer dat BNNVARA alleen maar bezig is met het schoonvegen van hun eigen straatje. Hij zei dat naar aanleiding van de recente onthullingen over De Wereld Draait Door.