Journalisten en politie wijzen naar elkaar

DEN HAAG (ANP) - De politie roept journalisten op vooral bij de politie aan te kloppen als ze worden bedreigd. Maar dan moet de politie zulke aangiften wel serieuzer nemen, klagen sommige journalisten en deskundigen op hun beurt.

Er worden waarschijnlijk nog meer journalisten bedreigd dan we nu weten, hield onderzoekster Marjolein Odekerken de Tweede Kamer woensdag voor. Veel slachtoffers doen volgens Odekerken uit angst geen aangifte. De Kamer is geschrokken van zware bedreigingen aan het adres van bijvoorbeeld misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Paul Vugts en wilde Odekerken, pers, politie en justitie daarover horen.

Journalisten zouden samen moeten afspreken welke bedreigingen ze altijd aangeven, vindt de politie. De politie verzekert zulke aangiften serieus te nemen. Maar Odekerken stelt dat ,,er geen prioriteit aan de aangifte wordt gegeven''.

Voormalig PowNed-journalist Danny Ghosen klaagde dat de politie sommige journalisten anders behandelt dan andere. Soms treedt wel ,,metaalmoeheid'' op als journalisten waarschuwingen in de wind slaan, erkent de politie.

0 Reacties Doe mee met de discussie →