Julianna Margulies stelde ‘malle’ Ebola-vragen

Na het opnemen van The Hot Zone is Julianna Margulies veel vaker haar handen gaan wassen. In de miniserie speelt ze luitenant-kolonel Nancy Jaax, een van de wetenschappers die in 1989 de eerste Ebola-uitbraak op Amerikaans grondgebied wisten te stoppen.

De The Good Wife-actrice vertelt aan BuzzE dat ze sinds de opnames standaard vochtige doekjes in haar tas heeft. "Dat had ik hiervoor nooit. Maar als je je in deze materie verdiept, word je je er ineens heel bewust van hoeveel dingen je aanraakt op een dag."

Margulies ziet Jaax als een held, maar de oud-medewerker van het militaire onderzoekscentrum naar dodelijke virussen ziet dat zelf anders, ontdekte de actrice in gesprekken met wetenschapper. "Zij vindt dat dit nu eenmaal haar werk was, en ze het dus gewoon moest doen. Met alle risico's van dien."

Dom

Het was de eerste keer dat de drievoudig Emmy-winnares een bestaand persoon speelde. Ze was blij dat Jaax uitgebreid de tijd voor haar nam. "En dan wilde ik van die stomme dingen weten, ik had allerlei malle vragen die alleen een actrice stelt. Bijvoorbeeld wat voor kleding ze droeg naar het werk als ze niet dat beschermingspak aanhad. Ik voelde me zo dom."

De veterane vond het echter geen probleem ook de minder wetenschappelijke aspecten van haar werk te bespreken. "Sterker nog: ze was er vrij stellig in dat ik geen rokken zou dragen. Ze zei: 'Dat zie ik altijd op tv en in films, maar het is koud in het laboratorium, en je draagt er geen ongemakkelijke kleding. En al helemaal geen panty's die kunnen scheuren.'"

The Hot Zone is vanaf donderdagavond te zien op National Geographic.