Jumbo-Visma zegt klassementsplannen met Bennett in Giro vaarwel

ASCOLI PICENO (ANP) - Wielerploeg Jumbo-Visma neemt afscheid van de klassementsambities met George Bennett in de Ronde van Italië nadat de Nieuw-Zeelander in de zesde etappe op ruime achterstand van de concurrenten finishte. Bennett kwam binnen als 42e, op 7 minuten van ritwinnaar Gino Mäder uit Zwitserland. "We zullen voor het restant van deze Giro andere plannen moeten gaan maken", zei ploegleider Addy Engels.

"We waren hier gekomen om een klassement te rijden met George", zei Engels. "We moeten nu realistisch zijn en concluderen dat dat plan voorlopig wel de koelkast in kan. George was helemaal verkleumd van de kou en was helemaal leeg op het einde. We hebben hem droge en warme kleren gegeven en geprobeerd hem zoveel mogelijk energie binnen te laten krijgen. Hij kon op de slotklim nog wel een keer terugkeren met behulp van Koen Bouwman, maar daarna was het toch echt over."

Tobias Voss deed het beter. De Noor finishte als vijftiende op 40 seconden van Mäder. "We hebben uiteindelijk besloten dat Tobias voor eigen kansen mocht gaan", zei de ploegleider. "Wat hij heeft laten zien, is een goede prestatie. Hij zat er kort achter en moet vooral zo verder blijven gaan."