Justin Bieber boos om gebruik ‘ongezonde’ foto’s

Justin Bieber heeft zich op sociale media boos gemaakt om het feit dat de media regelmatig oude foto's van hem plaatsen, waarbij er niet op z'n best uitziet. Hij is van mening dat het dan moet lijken alsof het niet goed met hem gaat, terwijl dat juist wèl het geval is.

"Er zijn honderden foto's van me gemaakt door de jaren heen en steeds zie ik dezelfde terugkeren online of in de bladen. Dat zijn vaak beelden uit de tijd dat ik vocht tegen de ziekte van Lyme. Toen die foto's werden gemaakt werd er gesuggereerd dat ik aan de crystal meth zat, omdat ik een bleek koppie had en wat was afgevallen. Ontzettend vervelend natuurlijk als je daadwerkelijk iets onder de leden hebt. Daarom vind ik het niet oké dat die foto's steeds opnieuw gebruikt worden," aldus Justin.

De oplossing voor Biebers probleem is echter wat minder makkelijk dan het lijkt. Vrijwel alle media maken gebruik van een fotopersbureau, dat verschillende beelden in hun beeldbank heeft staan. Omdat Justin de afgelopen jaren nauwelijks tot niet aanwezig is geweest bij rode loper evenementen of fotografen zelf de mogelijkheid bood om nieuwe shots te maken, moeten de media het doen met dat wat er voor handen is en dan wordt vaak voor het, tot dan toe, meest recente beeld gekozen.