K3 merkt verschil tussen Nederlands en Belgisch publiek bij shows

Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Julia Boschman hebben het er maar druk mee. De zangeressen van K3 hebben onlangs hun nieuwste single uitgebracht en toeren momenteel door Nederland met hun Kom Erbij-tournee. Daarnaast is Hanne ook nog eens in verwachting van haar eerste kindje en is de meidengroep te zien in Liefde voor Muziek, de Vlaamse versie van Beste Zangers.

De eerste shows van de Nederlandse tournee zijn afgelopen weekend in Den Haag begonnen. Tot december reist K3 nog door het hele land, met elk weekend drie shows op een dag in een andere stad. Vanwege haar zwangerschap had Hanne tussen de shows en media-optredens door "een dagje extra rust" genomen, vertelt Marthe aan het ANP. "Maar", zo verzekert de Vlaamse, "momenteel verloopt alles heel goed." Wel moeten er wat aanpassingen gedaan worden aan de shows die het trio opvoert. "Het is heel normaal dat we een intensieve show van anderhalf uur wat moeten downgraden", vertelt Marthe. "We dachten: laten we dat liften maar lekker niet doen met haar", lacht de Nederlandse Julia. "Dat wordt nu meer met mij en Marthe gedaan. Hanne kan dan stilstaan en zitten."

Zowel Julia als Marthe merkt echter wel dat de shows in Nederland anders zijn dan in België, waar eerder dit jaar getoerd werd. "Het voelde speciaal, iets meer als een thuiswedstrijd", zegt Julia over haar K3-debuut in Nederland. "Het verschil in publiek is wel merkbaar. In Nederland zijn de kinderen luider en duiken ze echt mee in het verhaal en roepen ze van alles. Dat is heel leuk, daar krijg je heel veel energie van." Marthe vult aan: "De Nederlandse kids zijn minder terughoudend, ze helpen mee als ze dingen zien en horen. Het is dan een beetje awkward als ze geen antwoord geven als je een vraag stelt, het geeft inderdaad meer energie als ze dat wel doen."

Thuiswedstrijd

Het is voor Julia de eerste tournee in Nederland als lid van K3 nadat ze vorig jaar november bij de meidengroep was gekomen als vervanger van Klaasje Meijer. Wennen hoeft de zangeres allang niet meer. "Het paste zo goed bij mij dat ik nog geen moment heb gedacht hoe ik dit of dat moest doen", zegt Julia. "Ik heb nog niet heel veel problemen ervaren, ik zit op m'n plekje en het voelt goed zo met z'n drietjes."

"Ik heb het gevoel dat mensen heel snel mee waren sinds we met Julia zijn", vult Marthe aan. "Ze hebben haar echt in hun armen gesloten. We hoefden hen niet te overtuigen, het klopt." Ook Julia zelf ervoer dat zo. "Het is veel sneller gegaan dan ik had durven hopen, ik voelde me echt welkom en gewaardeerd", zegt ze. "Ik had wel eerst het gevoel dat ik me moest bewijzen of ik wel de juiste keuze was. Maar het bleek dat iedereen minder streng was dan ik voor mezelf was."

Volgend voorjaar is K3 bovendien op de Belgische zender VTM te zien in Liefde voor Muziek, de Vlaamse versie van Beste Zangers. Marthe en Julia kijken ernaar uit om aan het zangprogramma mee te doen. "Covers van anderen brengen hebben we nog niet veel gedaan", zegt Marthe. "Amai, het is wel cool dat we dit mogen doen en andere nummers in een K3-jasje te mogen steken. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan vinden."