K3 voelt gezonde spanning voor miniconcert op het dak

K3 geeft vrijdagavond voor het eerst in maanden weer een optreden. Het meidentrio brengt dan op het dak van Mainstage in Den Bosch twee nummers ten gehore. "Ik vind het wel echt weer heel erg spannend om na zolang niets weer iets te doen. Wat als ik het niet meer kan?", zegt Hanne tegen het ANP. Klaasje verwacht dat de kriebels pas vlak voor het optreden om 20.00 uur komen. "Ik voel meestal kort van tevoren gezonde spanning, maar we hebben samen goed geoefend van tevoren."

Het optreden maakt deel uit van de campagne Mooier dan ooit, een initiatief van onder meer het Nationaal Theaterfonds, waarbij werd afgeteld naar het moment dat theaters, poppodia en musea weer bezoekers mogen ontvangen. Nu dat moment inmiddels is aangebroken gaan behalve K3 ook onder anderen Ellen ten Damme, Dolf Jansen, Vincent Bijlo en Karin Bloemen het dak op van culturele instellingen door het land.

Natuurlijk had K3 zin om weer op te treden, maar de groep werkte graag mee aan de campagne. "Ik vind het een heel mooi gebaar. Het is een hele positieve boodschap dat we met z'n allen vieren dat theaters weer open zijn", zegt Klaasje. Hanne is het daarmee eens. "Net als andere artiesten zaten ook wij veel thuis en misten we het podium. Het is fijn dat er weer perspectief is en dat we allemaal weer teruggaan naar een periode waarin we weer kunnen optreden."

Bitterzoet

Wel is het voor Hanne en Marthe "bitterzoet" dat het een van de laatste optredens is met Klaasje. De zangeres vertrekt na de aankomende afscheidstournee bij de groep, haar opvolger wordt komend najaar gezocht in een tv-programma. "We vinden het heel dubbel en bitterzoet dat dit de laatste optredens met Klaasje zijn", vertelt Hanne. "We staan daar daarom nu bij alle momenten extra bij stil. We willen ze extra intens beleven en ervan genieten omdat het straks klaar is."

Ook Klaasje staat "bewuster" op het podium. "Ik probeer echt alles mee te maken en te koesteren. Ik sta niet te veel stil bij het afscheid en geniet van alle momenten die er nog gaan komen. Zoals de afscheidstournee met K3, maar ook de plannen die ik heb voor daarna."