Kalush Orchestra blij met steun van Paul McCartney

Songfestivalwinnaar Kalush Orchestra is zeer te spreken over de beslissing van Paul McCartney om het nummer Back in the USSR van The Beatles niet meer te spelen vanwege de Russische invasie van Oekraïne. Dat zegt frontman Oleh Psiuk in gesprek met de Britse tabloid The Mirror.

Psiuk zegt dat de band "heel dankbaar is voor de steun van een groot musicus als Paul McCartney". "Er zijn artiesten van over de hele wereld geweest die hun steun hebben laten zien en we waarderen het. Veel mensen volgen en luisteren naar hun idolen, dus als zulke supersterren zo duidelijk hun steun voor Oekraïne laten zien helpt dat ons echt om het onder de aandacht te brengen."

De Oekraïense band debuteerde vrijdag op het grote Britse festival Glastonbury. Het was het eerste optreden van de groep in het Verenigd Koninkrijk.

The Mirror meldde eerder al dat Back in the USSR voorlopig niet te horen zal zijn tijdens optredens van de ex-Beatle. Het nummer uit 1968 was vooral het werk van McCartney en gaat over een man uit de USSR die na een verblijf in de VS terugkeert naar zijn eigen land. "Het nummer is een favoriet van het publiek, maar met de verschrikkingen die zich in Oekraïne afspelen was het een simpele beslissing voor Paul om te nemen", zei een bron tegen het blad. McCartney speelde het nummer overigens ook niet tijdens zijn Got Back-tournee eerder dit jaar. Tijdens optredens van die tour verscheen de 80-jarige zanger geregeld met een Oekraïense vlag op het podium.