Kamer geërgerd over optreden Broekers-Knol

DEN HAAG (ANP) - Oppositie- en coalitiepartijen toonden zich dinsdag geërgerd dat een gesprek over migratie van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Migratie) met de Marokkaanse ambassadeur niet is doorgegaan. Maar ook de houding van de bewindsvrouw zelf zet kwaad bloed. Kamerleden uit oppositie en coalitie concludeerden dat Broekers-Knol geen antwoord wilde geven op hun vragen.

Meerdere Kamerleden wilden weten wat zich nou precies vorige week heeft afgespeeld in de aanloop naar de afspraak. Wat voor communicatie was er geweest met de ambassadeur, en met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken? En wat voor reden heeft de ambassadeur gegeven voor de afzegging?

Een antwoord op die laatste vraag kwam er niet. "De reden die de ambassadeur gaf, daar kan ik niet op ingaan", aldus de bewindsvrouw. "Dat is aan de ambassadeur om daar iets over te zeggen."

Ook op andere vragen gaf de staatssecretaris geen antwoord, vonden de Kamerleden. "Ik stelde twee concrete vragen. Op beide krijg ik geen antwoord, dat vind ik zeer treurig", zei Attje Kuiken (PvdA).