Kane redt Engeland tegen Tunesië: 2-1

VOLGOGRAD (ANP) - Engeland is in de eerste WK-wedstrijd tegen Tunesië met de schrik vrijgekomen. Lange tijd leek het duel in Volgograd in 1-1 te eindigen. In de extra tijd kopte Harry Kane van dichtbij de Britse ploeg naar de winst: 2-1. Het 'goudhaantje' van Tottenham Hotspur had in de elfde minuut ook al de score geopend.

Ferjani Sassi benutte na ruim een half uur een strafschop namens het moedige Tunesië (1-1). Na een sterke beginfase viel Engeland ver terug. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate toonde vooral na de rust te weinig creativiteit en individuele kwaliteiten om Tunesië uit te schakelen. Kane sloeg in blessuretijd alsnog toe.

In een hoog tempo en met veel variatie in de aanvalsopbouw ontwikkelde de Britse ploeg een groot openingsoffensief, met Jesse Lingard als een van de gangmakers. Een treffer kon niet uitblijven. Kane tikte van dichtbij binnen nadat doelman Mouez Hassen eerst nog een kopbal van John Stones op de doellijn had weggeslagen. Kort daarna ging de geblesseerd geraakte keeper Hassen huilend naar de kant. Farouk Ben Mustapha was zijn vervanger.

Engeland, en met name de speelse Lingard, verzuimde de marge snel te verdubbelen. Tot ieders verrassing kreeg de Afrikaanse ploeg in de 33e minuut een strafschop. Kyle Walker raakte tegenstander Fakhreddine Ben Youssef met een achterwaartse armbeweging. Sassi schoot aarzelend raak vanaf elf meter (1-1). Daarna waren Stones (mistrap) en Lingard (paal) nog voor de rust dicht bij 2-1.

Na de pauze werd het voetbal van Engeland er niet beter op. Mede door toedoen van het fanatiek verdedigende Tunesië waren de Britten amper nog gevaarlijk. Het was de slimme Kane die Engeland in de toegevoegde tijd verloste: 2-1.

0 Reacties Doe mee met de discussie →