Kanye emotioneel over gebroken gezin tijdens albumfeestje

Kanye West is donderdag geëmotioneerd geraakt tijdens het releasefeest van zijn nieuwe album Donda. Toen de rapper vanuit het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta het nummer Love Unconditionally, dat hij schreef over zijn gestrande huwelijk met Kim Kardashian en hun gebroken gezin, liet horen, zakte hij door zijn knieën.

Terwijl het nummer te horen was voor het fysiek aanwezige publiek en fans die de livestream volgden, zei Kanye herhaaldelijk dat hij zijn gezin "kwijt" is geraakt, zo is te zien op beelden die Amerikaanse media hebben gedeeld. Kim en hun vier kinderen zaten op dat moment in de zaal.

Donda, het tiende studioalbum van Kanye, moet vrijdag uitkomen. De plaat staat vrijdagochtend, Amerikaanse tijd, echter nog niet online.

De rapper zou het album eigenlijk vorig jaar juli al afleveren, maar besloot langer aan zijn muziek te willen sleutelen. Het missen van muzikale deadlines is Kanye niet vreemd. In het verleden stelde de perfectionistische rapper het uitbrengen van platen vaker op het allerlaatste moment uit omdat hij nog niet tevreden was en dingen wilde aanpassen.