Kanye West verliest opnieuw scheidingsadvocaat

De Amerikaanse rapper Kanye West zit opnieuw zonder scheidingsadvocaat, nadat Samantha Spector vrijdag van een rechter in Californië toestemming kreeg West te laten vallen als cliënt, meldt Billboard. Spector, die als bekende Hollywoodadvocaat onder anderen Amber Heard en Nicole Young bijstond bij hun respectievelijke scheidingen van Johnny Depp en Dr. Dre, zei dat de relatie tussen haarzelf en West "onverzoenlijk" was verbroken.

Spector was al de vijfde scheidingsadvocaat van West, die in december voor de rechter moet verschijnen om de scheiding van vrouw Kim Kardashian af te wikkelen. Het stel is sinds begin 2021 uit elkaar en in maart 2022 werden zowel Kardashian als West juridisch gezien als alleenstaand verklaard. Maar de financiële afwikkeling van het huwelijk moest toen nog gebeuren. Er werd aangenomen dat dat snel zou gaan, omdat de twee de huwelijkse voorwaarden uitgebreid hadden laten vastleggen en omdat ze tijdens hun huwelijk hun vermogens altijd apart hadden gehouden.

Toch is er nog geen deal gesloten over hoe de financiën geregeld moeten worden. Dat komt onder meer omdat West nog altijd geen opgave heeft gedaan van zijn bezit en vermogen, wat volgens de Californische wet verplicht is bij elke scheidingsprocedure. De rechter die Spector ontsloeg van haar verplichtingen naar haar cliënt, heeft West nu opgedragen die opgave voor het einde van september te doen.

Naast de financiële afwikkeling moet de voogdij over de vier kinderen van het stel ook nog worden vastgesteld. Het is niet bekend of West al een nieuwe scheidingsadvocaat heeft gevonden.