Karin Bloemen gaat in 2023 jubileumtour doen met Metropole Orkest

Karin Bloemen gaat in 2023, ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum als artiest, een grote theatertour doen met het Metropole Orkest. De zangeres zal tijdens de show al haar grote hits ten gehore brengen. Het is de bedoeling dat zij zeker twaalf grote theaters zal aandoen.

Dat vertelde Bloemen in het NPO 1-programma Op de plank. "Ik mag toch hopen en bidden dat dat tegen die tijd weer mag", refereerde ze aan de huidige coronalockdown. De Nederlandse theaters mogen al meer dan een half jaar geen voorstellingen meer organiseren.

"Ik snap niet goed waarom niet: alles is superveilig in het theater. De mensen hebben er zo’n behoefte aan even een avond verlost te zijn van de angst, de sleur, de zorgen en de onzekerheid." Behalve met een tournee viert Bloemen haar lustrum ook met een jubileumboek dat zij nu aan het schrijven is. Dit boek verschijnt ook in 2023, het jaar van haar 40-jarig jubileum.

Boek over haken

De artieste schreef tijdens de coronalockdown al een ander boek over haar grote passie, haken. Dit boek zal in september verschijnen bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. De zangeres is niet de eerste in Nederland die een haakboek schrijft. Ondernemer en voormalig pornoactrice Bobbi Eden is ook een fervent haker en publiceerde hier al meerdere werken over.

Bloemen zelf schreef eerder al het boek Mijn ware verhaal, over haar roerige leven.