Kate Winslet helpt Brits gezin met torenhoge energierekening

Kate Winslet is een familie te hulp geschoten die een energierekening van 17.000 pond, omgerekend ruim 19.000 euro, staat te wachten. De actrice was erg geschrokken van het verhaal dat het gezin de kosten niet meer kon betalen voor de energie van de apparatuur voor het jongste kind, dat beperkingen en gezondheidsklachten heeft.

Carolynne Hunter vertelde eerder aan Britse media dat ze in januari door de stijging van de energieprijzen een rekening zou krijgen die 9000 pond hoger is dan vorig jaar. Haar 12-jarige dochter heeft onder meer een machine nodig die haar zuurstof en hartslag meet en die vreet energie.

Hunter vreesde dat ze haar dochter niet langer thuis kon houden en naar een zorginstelling zou moeten brengen. Ze had daarom om hulp gevraagd met een crowdfundingsactie.

Winslet zag dat en doneerde 17.000 pond. "Ik dacht, op welke planeet laat iemand zoiets gebeuren? Dit is totaal verkeerd", legde de actrice uit in het BBC-programma Sunday with Laura Kuenssberg. "Ik vond het niet kunnen dat die vrouw zou lijden en dat ze als moeder gedwongen zou worden om een afgrijselijke beslissing te maken alleen maar omdat ze geen steun kreeg en haar rekeningen niet meer kon betalen."