Kate Winslet vond roem na Titanic verschrikkelijk

Kate Winslet vond het lastig om op jonge leeftijd met roem om te gaan na het succes van de speelfilm Titanic uit 1997. In Marc Maron's podcast WTF praat de actrice over de slechte kanten van de roem in haar jongere jaren.

De 45-jarige Britse vertelt aan Maron dat ze op jonge leeftijd meteen in de spotlight kwam te staan en dat dit geen goed effect had op haar zelfvertrouwen. "Ik kwam in een modus waarin ik het gevoel had dat ik mezelf moest beschermen", aldus Winslet. "Van de een op de andere dag was alles anders."

Daarnaast voelde de actrice zich vaak gepest door de Britse pers. "De pers was echt onaardig tegen me. Ze hadden veel kritiek op me en ik voelde me daardoor gepest. Ik weet nog dat ik dacht: ik hoop dat het voorbij gaat maar als dit roem is, dan vind ik het verschrikkelijk."

Ondanks het negatieve kan Winslet ook met positieve gevoelens terugkijken op het Titanic-tijdperk. De rol leverde haar een nominatie op bij zowel de Golden Globes Awards als de Academy Awards. Zelf vindt de actrice dat ze toen nog veel moest leren. "Dat was geweldig, maar ik was ook nog steeds aan het leren hoe ik moest acteren."