Keeper Scherpen maakt tegen Heerenveen direct debuut voor Vitesse

ARNHEM (ANP) - Kjell Scherpen maakt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen direct zijn debuut voor Vitesse. De 22-jarige doelman werd dinsdag op huurbasis overgenomen van de Engelse club Brighton & Hove Albion.

"Kjell is een goede bekende van de Eredivisie, die ondanks zijn leeftijd al veel ervaring heeft, ook vanuit het buitenland", zegt Vitesse-trainer Thomas Letsch. "Hij komt met zijn persoonlijkheid zeer volwassen over. Ik ben blij dat Kjell hier is. Hij gaat ook starten tegen sc Heerenveen."

Vitesse verloor de eerste twee competitiewedstrijden, van Feyenoord (2-5) en Excelsior (3-1). Jeroen Houwen verdedigde toen het doel van de Arnhemmers.

Letsch hoopt dat Vitesse tegen Heerenveen de eerste punten binnenhaalt. "De resultaten zijn duidelijk niet goed en die moeten we zo snel mogelijk omdraaien. Het zit hem op dit moment vooral in de onnodige fouten en tegendoelpunten. Er zijn ook positieve punten te benoemen, maar de slordigheden moeten er echt uit. Het moet achterin compacter en betrouwbaarder en voorin moeten de gecreëerde kansen beter benut worden", aldus de Duitse coach.