Kelly Clarkson opnieuw in de prijzen bij Daytime Emmy Awards

Kelly Clarkson is net als vorig jaar in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Daytime Emmy Awards. De zangeres won met The Kelly Clarkson Show de prijs voor beste entertainmenttalkshow en werd ook uitgeroepen tot beste presentatrice in een entertainmenttalkshow. Die laatste prijs won ze al voor het derde jaar op rij.

Clarkson versloeg onder meer actrice Drew Barrymore, die ook in beide categorieën kans maakte met The Drew Barrymore Show. De 40-jarige Clarkson heeft in de drie jaar dat ze haar talkshow presenteert al vijf keer een Daytime Emmy Award gewonnen. Dat zijn er meer dan het aantal Grammy's dat ze in haar carrière heeft gewonnen, namelijk drie.

Andere noemenswaardige winnaars waren John McCook (beste acteur) voor zijn rol in The Bold and the Beautiful, en Mishael Morgan (beste actrice). Laatstgenoemde schreef geschiedenis bij de 49e uitreiking van de Daytime Emmy Awards. Morgan won als eerste zwarte actrice de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie voor haar rol als Amanda Sinclair in The Young and the Restless. "Ik ben geboren op een klein eiland in de Cariben, en nu sta ik op een internationaal podium en word ik geëerd omdat ik de beste ben in wat ik doe, ongeacht mijn huidskleur", sprak de 35-jarige actrice.

De soapserie General Hospital sleepte uiteindelijk de meeste prijzen binnen. De serie verzilverde vijf nominaties, waaronder voor beste dramaserie. Verder won de serie in de categorie voor beste mannelijke en vrouwelijke bijrol, beste jonge acteur en werd ook de regie onderscheiden.