Kendall Jenner: sociale media zijn verslavend

Hoewel Kendall Jenner een van de meeste gevolgde personen is op sociale media, zegt het model de druk van het medium 'vrij zwaar te vinden'. Dit meldt The Mirror.

"Sociale media kunnen verslavend werken, omdat je constant kijkt hoeveel likes je hebt en hoe mensen op een post reageren. En dat kan weer slecht zijn voor je mentale gezondheid, als het niet zo uitpakt als dat je gehoopt had. Ik heb heel veel leuke, maar ook veel nare reacties gehad. En juist die nare reacties zijn dingen die je bijblijven, hoe positief eerdere berichten ook geweest zijn," aldus Kendall.

Ze vervolgt: "Ik denk dat iedereen van mijn generatie zich daar wel in herkent. Ik vind het eigenlijk vooral vervelend dat ik niet meer zonder sociale media kan, omdat het ook heel belangrijk is voor mijn zakelijke deals. Was dat niet zo geweest, dan weet ik niet of ik nu actief zou zijn op sociale kanalen. Ik zou het eigenlijk heel prettig vinden om niet meer dagelijks dingen te moeten posten, maar dat is nou eenmaal de business waarin ik werkzaam ben. Het is wat het is."