Kersverse Danny en Sandy al druk aan het repeteren voor Grease

Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst, die vrijdag de talentenjacht Op zoek naar... wonnen en daarmee de hoofdrollen van Danny en Sandy in Grease scoorden, zijn volop aan het repeteren. "Ik ga zaterdagmiddag al naar een doorloop kijken", vertelt producent Albert Verlinde, die "heel blij" is met de hoofdrolspelers, aan het ANP.

De producent haalt de bekende musical, die vanaf april langs theaters in het land reist, voor de derde keer naar Nederland. Volgens hem blijven mensen Grease graag zien, juist omdat ze het verhaal en de muziek al goed kennen. "Mensen willen zich toch vastklampen aan wat ze kennen", legt hij uit. "Het theater heeft het moeilijk, mensen gaan niet zo snel meer naar het theater. Maar als je weet wat je krijgt, een avond vrolijkheid, liedjes die je kent en een liefdesverhaal dat je kent, dan sla je daar op aan."

Zelf ervaart Verlinde "gelukkig niet" dat de kaartverkoop minder hard gaat. "De première is begin april en we hebben nu al bijna 75.000 kaarten verkocht."