Kevin: besef nu pas hoe crazy het is om in Ahoy te staan

Sportpaleis Ahoy is vanaf de Euromast bekeken niet ver verwijderd van Kralingen/Crooswijk, de Rotterdamse wijk waar rapper Kevin opgroeide. Toch leek optreden in de zaal voor de artiest vroeger "heel erg ver weg". "Ik begin de afgelopen dagen pas te beseffen hoe crazy het eigenlijk is", zegt Kevin in gesprek met het ANP. "De locatie, de hoeveelheid mensen. Ik kijk er heel erg naar uit."

Zaterdag staat Kevin de Gier, wat de volledige naam van de artiest is, in een uitverkocht Ahoy. Bijna 8000 mensen kunnen in die zaal, wat de Rotterdamse rapper toen de show werd aangekondigd wel wat twijfels bezorgde. "Het vliegt wel door je hoofd voordat de kaartverkoop begint: heb ik mezelf niet overschat? Als je 's ochtends dan wakker wordt en hoort dat er al 4500 kaarten zijn verkocht weet je dat het wel goed zit."

Kevin is niet de eerste Rotterdamse rapper die Ahoy aandoet. Stadgenoten Ronnie Flex (in 2016) en Broederliefde (2020) gingen hem voor. "Ik was als bezoeker bij die shows aanwezig en heb altijd gekeken van: 'wow, dit zou ik ook wel willen'. Ik heb veel bewondering voor die boys en heb toen echt genoten."

Band

Kevin, die vorig jaar zijn vijfde studioalbum Grote Versnelling uitbracht en binnenkort met een nieuwe single komt, gaat zich dus bij dat rijtje voegen. Dat doet hij niet met enkel een dj en achtergrondrapper - een gebruikelijke samenstelling bij hiphopshows - maar met een volledige liveband: The Animals. "Toen het in oktober weer even mocht hebben we een clubtourtje door het land gedaan. Dat was de eerste keer dat ik met een liveband speelde en het ging erg goed. Maar dit is next level. Er gaat veel aan vooraf: veel repeteren, veel op elkaar inspelen. En heel het concert is nu uitgedacht in plaats van dat ik gewoon opkom met een dj en backup-rapper en een showtje doe."

"In Rotterdam is Ahoy daarvoor natuurlijk dé plek", aldus Kevin. "Maar ook het Excelsior-stadion Woudestein lijkt me hard om eens te staan", zegt hij gevraagd naar zijn volgende droomlocatie. Kevin speelde in de jeugd van de profclub uit Kralingen. "Al zou De Kuip ook crazy zijn."