Kevin Spacey ontkent dat hij seksverslaafd is

Kevin Spacey is naar eigen zeggen geen seksverslaafde. Dat stelt de acteur volgens de Daily Mail in een verklaring in aanloop naar de rechtszaak in New York volgende maand, waarin hij hoopt zijn naam te zuiveren van vermeend seksueel misbruik.

De voormalig House of Cards-ster checkte in 2017 in een afkickkliniek in Arizona in, nadat hij voor het eerst was beschuldigd van seksueel misbruik. Volgens Spacey was dit echter niet wegens zijn vermeende seksverslaving, maar voelde hij zich op dat moment "emotioneel fragieler dan ooit". Hij was destijds namelijk pas uit de kast gekomen. "Ik had dat meer dan dertig jaar voor me gehouden", zegt de Amerikaan daarover in zijn verklaring. "Ik werd in de media beschuldigd van dingen en ik wilde ergens heen om voor mezelf te zorgen."

Rond de tijd dat hij uit de kliniek kwam, volgde ook de eerste beschuldiging van seksueel misbruik aan het adres van Spacey. De acteur zou seksuele avances hebben gemaakt richting een destijds 14-jarige jongen. De inmiddels 50-jarige man staat volgende maand in New York tegenover Spacey in de rechtbank en wil een schadevergoeding van 40 miljoen dollar voor mishandeling en het toebrengen van emotioneel leed.