Kevin Spacey scoort stemrol in Britse thriller

Kevin Spacey heeft een rol gescoord in een nog te verschijnen thriller die de titel Control draagt, meldt The Hollywood Reporter. De 63-jarige acteur zal niet te zien zijn, maar enkel te horen. Alleen zijn stem zal worden gebruikt in de film, die geregisseerd wordt door Gene Fallaize.

De film vertelt het verhaal van een Britse minister van Binnenlandse zaken, gespeeld door Laurie Metcalf, die een geheime liefdesrelatie heeft met de Britse premier (Mark Hampton). Een andere man (Spacey) kent haar geheim en zint op wraak.

In oktober won Spacey de eerste slag in de aantijgingen tegen hem over seksueel misbruik. Een man die beweerde als 14-jarige door Spacey te zijn belaagd, kreeg geen gelijk van de jury tijdens een proces in New York. Half november kwam naar buiten dat de acteur door de Britse Crown Prosecution Service (CPS) voor nog eens zeven zedendelicten is aangeklaagd. De CPS, de belangrijkste openbare instantie voor strafrechtelijke vervolging in Engeland en Wales, heeft Spacey aangeklaagd voor drie gevallen van onfatsoenlijk gedrag en drie gevallen van aanranding. De instantie heeft ook een aanklacht ingediend voor het aanzetten tot seksuele activiteit zonder wederzijdse instemming.

De tweevoudig Oscarwinnaar moet in juni volgend jaar al voorkomen wegens vijf beschuldigingen van aanranding. Spacey ontkent alle beschuldigingen.