Kids Howard moesten Baby Yoda geheimhouden

De kinderen van Bryce Dallas Howard hadden na de opnames van The Mandalorian een moeilijke taak. De twee moesten het personage Baby Yoda verzwijgen voor hun klasgenootjes.

De actrice en regisseur vertelt aan The Hollywood Reporter dat haar kinderen, tijdens het filmen van de Star Wars-serie 6 en 11 jaar oud, verschillende keren de set hebben bezocht toen zij een aflevering regisseerde. "Waar ik nog het zenuwachtigst over was, was dat zij Baby hadden gezien, en contact hadden gehad met Baby", vertelt ze over het inmiddels razend populaire personage.

De dochter van Ron Howard begon daarom een dagelijks ritueel: "Toen ze weer naar school waren, vroeg ik ze elke dag als ze de deur uitgingen: en waar gaan we het niet over hebben vandaag? En dan riepen ze: Baby!"

Baby Yoda, die door de makers van de serie officieel The Child genoemd wordt, was een geheime troef van The Mandalorian-showrunner Jon Favreau. Het kleine groene wezen was voor de start van de serie op Disney+ niet in trailers en andere uitingen te zien en was zelfs uit voorproefjes die de pers kreeg geknipt. Na zijn verschijning in de eerste aflevering vielen veel Star Wars-fans als een blok voor de peuterversie van Yoda, een oude bekende uit de ruimtesaga.