Kijk van Koolhoven dit seizoen ook in Eye

Het VPRO-programma De Kijk van Koolhoven, waarin regisseur Martin Koolhoven vertelt over films, komt komend voorjaar ook naar Eye in Amsterdam. De zes nieuwe afleveringen worden vanaf 20 februari een dag voor de uitzending al als sneakpreview vertoond in Eye. Koolhoven zal bij de vertoningen aanwezig zijn en daarna een film laten zien die hij in de uitzending bespreekt of die net buiten de boot viel in zijn tv-college.

De eerste uitzending gaat over sequels en remakes. In Eye vertoont Koolhoven na de voorvertoning van het programma de film Little Shop of Horrors van Frank Oz uit 1987.

"Het is altijd weer hetzelfde liedje. Er valt zoveel te vertellen in een aflevering dat er uiteindelijk pareltjes te weinig aandacht krijgen of zelfs buiten de boot vallen", aldus Koolhoven. "Ik had Little Shop of Horrors bij zowel de sequels en remakes-aflevering op mijn longlist staan als bij die over aliens, maar uiteindelijk is het toch 'kill your darlings'. Gelukkig heb ik bij Eye steeds de mogelijkheid om nog wat extra uit te wijden."

De Kijk van Koolhoven viel vorig seizoen op doordat het geen filmprogramma was met droge kritieken en academische verhandelingen, maar vol zat met enthousiaste betogen en observaties. De presentator koos niet voor de geijkte filmklassiekers maar sneed vooral genrefilms aan; er kwam vooral horror, actie, thriller, western en sciencefiction langs.