Kijkcijfers Beau zakken naar dieptepunt

Beau van Erven Dorens blijft moeite hebben de kijker in te pakken met zijn latenighttalkshow Beau. Maandagavond stemden slechts 280.000 mensen af op het RTL 4-programma. Nooit eerder trok Beau zo weinig bekijks, bevestigt Stichting KijkOnderzoek.

Van Erven Dorens latenightshow ging begin deze maand van start met 650.000 kijkers, een week later was dat aantal al bijna gehalveerd. Ook maandag viel Beau, die onder anderen vlogster Nienke Plas en Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpennick te gast had, weer buiten de kijkcijfertop 25.

Schrale troost voor Van Erven Dorens is dat zijn voorganger het nog slechter deed. Twan Huys trok op zijn dieptepunt met RTL Late Night slechts 188.000 kijkers. Het kijkcijferdieptepunt van Humberto Tan lag op 297.000 kijkers.

Eva

Van Erven Dorens zelf zei in de Coen & Sander Show van Radio 538 dat hij probeert de kijkcijfers links te laten liggen. "Maar je ontkomt er niet aan elke ochtend die kloterige cijfers te bekijken. De ene keer valt het mee, de andere keer valt het tegen."

In de hoop het tij te keren heeft RTL 4 Eva Jinek aangetrokken. Zij verzorgt vanaf januari afwisselend met Van Erven Dorens de latenightshow van de commerciëlen. Deze week is ze voor het laatst te zien op NPO 1, maandagavond stemden 850.000 mensen af op Jinek. De talkshow staat daarmee op de negende plek in de kijkcijferlijst.