Kim-Lian van der Meij: rol van Maria-Magdalena is een hele leuke

Kim-Lian van der Meij is donderdag opnieuw te zien als Maria Magdalena in The Passion Hemelvaart bij KRO-NCRV. "Je gaat zien wat er gebeurt na Pasen, maar dan door de ogen van Maria Magdalena", vertelt de actrice aan het ANP.

Waar Van der Meij als Maria-Magdalena in de reguliere editie van The Passion nog een bescheiden rol had, is die in The Passion Hemelvaart een stuk groter. "Je ziet nu pas echt hoe belangrijk zij is geweest. Zij wordt nu in de leiderspositie gezet door Jezus zelf en gaat veel meer in haar kracht staan", vertelt de actrice. "Als acteur is het een hele leuke rol. Het is mooi om die transformatie die zij doormaakt te mogen spelen."

Waar The Passion gaat over het lijden en de dood van Jezus, gaat het verhaal van Hemelvaartsdag over hoe hij daarna is opgestaan. Hij vraagt zijn discipelen, onder wie Maria-Magdalena, zijn werk voort te zetten. "Heel gaaf dat er een vervolg komt en dat we allemaal herinnerd worden aan waar Hemelvaart eigenlijk over gaat", zegt Van der Meij. "Ik ben helemaal niet grootgebracht met Bijbelverhalen. Dus ik dacht zelf ook: Oh, is dát wat we vieren met Hemelvaart? Het is echt een mooi en persoonlijk verhaal."

Behalve Van der Meij, zijn ook Soy Kroon (Jezus), Thomas Cammaert (Petrus) en Noortje Herlaar (Maria) weer te zien. The Passion Hemelvaart wordt donderdag om 20.30 uur uitgezonden via NPO 1.