Kinderen accepteren Peter Faber eindelijk zoals hij is

De vijf kinderen van Peter Faber accepteren hem eindelijk zoals hij is. Dat stelt de 77-jarige acteur zaterdag in gesprek met De Telegraaf.

Faber heeft vier zoons en een dochter, bij vier verschillende vrouwen. "Nu ze allemaal wat ouder zijn, is het onderling gelukkig een stuk verdraagzamer. Ook zijn ze in het stadium gekomen dat ze hun oude vader accepteren zoals hij is", vertelt de acteur.

Hij gaat eens in de zoveel tijd met zijn vijf kinderen eten. "Heel vaak is dat geëindigd in de situatie dat er iemand vroegtijdig opstond en zei: ’Krijg jij de kolere, ik peer ’m’. Tja, zet vijf ego’s bij elkaar met ieder een eigen mening en dan kan dat gebeuren. Voor je het weet zegt de een tegen de ander: ’Vind je het niet een beetje dom wat je doet?’, zo gaan die dingen."

De acteur, bekend van filmklassiekers als Schatjes! en Soldaat van Oranje, stelt dat hij zich ondanks zijn hoge leeftijd soms nog steeds een kleuter voelt dankzij zijn kinderen en kleinkinderen. "Zij zijn het enige waar ik radicaal trots op ben" ,vat hij samen.