KINK lanceert extra kanaal met uitsluitend Nederlandse muziek

KINK lanceert aan het einde van deze maand een extra themazender waarop de alternatieve radiozender uitsluitend muziek van eigen bodem laat horen. Het kanaal gaat direct na de nationale themadag van alle radiozenders op Koningsdag online.

"Het zijn spannende en onzekere tijden voor Nederlandse artiesten. In een branche waar het normaal gesproken al moeilijk is om het hoofd boven water te houden, is de situatie door het wegvallen van liveconcerten nu helemaal precair", licht programmadirecteur Michiel Veenstra toe. KINK draaide op 20 maart al een dag lang alleen maar Nederlandse muziek. "We willen het niet bij die ene dag houden. Naast het veelvuldig draaien van nieuwe Nederlandse muziek komt er nu dus ook een apart station met uitsluitend muziek 'van hier'."

KINKNL wordt het derde themakanaal van KINK. Eerder lanceerde het station al KINK DNA CLASSICS met uitsluitend muziek uit de jaren 80 en 90 en KINK DISTORTION met alleen metal, hardrock en metalcore.

Zondag kondigden alle grote radiozenders in Nederland aan dat ze op Koningsdag een gezamenlijke actiedag houden waarop ze van 07.00 uur tot 19.00 uur uitsluitend muziek van Nederlandse bodem draaien. Eerder maandag riep Buma Cultuur-directeur Frank Helmink alle stations op om tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk Nederlandse muziek te draaien.