Klaassen verrast over uitverkiezing van man van wedstrijd op WK

AL KHOR (ANP) - Tot zijn eigen verbazing werd Davy Klaassen na het gewonnen WK-duel van Oranje met Qatar (2-0) verkozen tot man van de wedstrijd. "Die zag ik niet echt aankomen", lachte hij. "Al weet ik ook niet wie het wel moest worden. Het maakt ook niet zoveel uit. We gaan naar de achtste finales."

Klaassen leverde de assist op de 1-0 van Cody Gakpo en had ook een rol bij de tweede treffer van Frenkie de Jong. "De jury van de man van de wedstrijd kijkt heel erg naar doelpunten en assists", zei Klaassen. "Misschien zijn ze daarom bij mij uitgekomen."

Klaassen is tevreden over de zege op Qatar en de groepswinst. "Maar ik denk dat er nog veel dingen beter kunnen", zei hij. "Maar dit was al een stuk beter dan onze tweede helft van het vorige duel met Ecuador. Dit is best een raar toernooi. Ook veel sterke ploegen slagen er niet in om alle duels te domineren. Ik zie veel kleine overwinningen en verrassende uitslagen. We moeten verder groeien in het toernooi. Dan is er hopelijk nog veel mogelijk."