Klassementsleider López hoopt dat sprookje in Giro nog even duurt

MONTESILVANO (ANP) - Juan Pedro López hoopt de roze leiderstrui in de Giro d'Italia nog even te kunnen dragen. "Ik probeer van elk moment te genieten", zei de Spaanse renner van Trek-Segafredo maandag tijdens de rustdag. "Nee, ik heb geen enkel idee hoe lang dit sprookje nog kan duren."

Lopez greep vorige week dinsdag op de Etna net naast de etappezege. Wel nam hij de leiding in het klassement over. "Ik kwam naar de Giro voor ritwinst en nu beleef ik een droom die al zes dagen duurt. Ik geniet van elke dag, van elk moment, van elke kilometer, van elk contact met het publiek, het is ongelooflijk. Ik blijf de trui verdedigen, zoals ik dat zondag met veel moeite heb gedaan. Dan zie ik zie wel waar ik eindig."

López heeft in het klassement 12 seconden voorsprong op de Portugees João Almeida. "Of ik op het podium kan eindigen? Dat weet ik niet. Als ik op het eindpodium sta, zal ik heel blij zijn. Lukt dat niet, dan zal ik ook heel blij zijn, want ik heb die trui dagenlang mogen dragen. Dat is een hele eer. Het roze heeft me niet veranderd als persoon, ook niet in de ploeg. Het enige verschil met mijn ploegmaten is dat ik een ander truitje draag. Meer niet."