Kleine wijzigingen bij eerste doorloop halve finale songfestival

De eerste doorloop van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zit erop. Maandag werd voor het eerst de hele show achter elkaar gerepeteerd. Ook de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy mocht zijn Birth Of A New Age nog een keer oefenen.

De zogeheten eerste dress rehearsal was alleen te zien voor pers. De tweede doorloop vindt maandagavond plaats. Dat is de eerste show waar publiek welkom is en ook de jury's geven dan al hun punten.

Tijdens de repetitie was te zien dat de presentatoren Chantal Janzen, Jan Smit, Nikkie de Jager en Edsilia Rombley hun teksten onder de knie hadden. Enkele landen die in de eerste halve finale staan, hadden hun act nog gewijzigd. Zo waren er kledingwissels bij Roemenië en Malta. Ook oefenden de intervalacts Duncan Laurence en Davina Michelle voor het eerst hun show in het openbaar.

Jeangu zette opnieuw een solide performance neer. Hij repeteert maandagavond nog een keer. Een fragment van dat optreden wordt getoond in de liveshow van de eerste halve finale.