Klopp probeert positieve punten te halen uit nederlaag bij United

MANCHESTER (ANP) - Liverpool-coach Jürgen Klopp probeerde positieve punten te halen uit de uitschakeling door Manchester United in de FA Cup. Liverpool verloor met 3-2 op Old Trafford en ligt in de Premier League na een slechte reeks ook zes punten achter op de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer.

"Dit is niet wat we willen, het is heel frustrerend", zei de trainer van de landskampioen. "We waren niet op ons best, maar we hebben heel wat stappen in de juiste richting gezet. Je kon zien dat de jongens het echt wilden omkeren. Ze wilden doelpunten maken en dat is goed. We scoorden twee keer, dat is oké, maar zij scoorden drie keer en zijn door."

Klopp zei wel dat hij positieve zaken uit de wedstrijden kon halen. "Het was een goede voorbereiding op het duel bij Tottenham Hotspur", keek hij vooruit op de wedstrijd van donderdag. "We weten precies waar we nog aan moeten werken. We willen uit deze situatie komen en daarvoor hebben we stappen gezet. Nog niet alle stappen, maar dit is voor het moment goed."

Volgens de Duitse trainer komt de mindere reeks niet doordat zijn spelers te weinig zelfvertrouwen hebben. "Ik heb vanavond geen gebrek aan zelfvertrouwen gezien. We zullen dat oplossen."