Kluun wint prijs voor zelfingesproken boek

De schrijver Kluun heeft de Storytel Award voor beste luisterboek gewonnen. Voor zijn boek Familieopstelling, dat hij zelf heeft ingesproken, ontving hij zaterdag de prijs. "Er was geen stemacteur beschikbaar die plat Tilburgs sprak, dus heb ik het boek zelf maar ingesproken", zegt de schrijver die voluit Raymond van de Klundert heet na het ontvangen van de prijs.

Bij de Storytel Awards worden onder meer de prijzen uitgereikt voor het beste luisterboek en de beste voorlezer. Lezers, of eigenlijk luisteraars, kiezen de winnaars. Het was zaterdag de derde keer dat de prijs werd uitgereikt.

Andere kanshebbers in de categorie beste luisterboek waren Stoorzender van Arjen Lubach en Nu ik je zie van Merlijn Kamerling. Carly Wijs won de prijs voor de beste voorlezer en luisterboek. Hij volgt je van Corine Hartman werd bekroond met de prijs voor de beste Storytel Original.

Eerdere winnaars van de Storytel Award in de categorie beste luisterboek: Mijn Verhaal (originele titel Becoming) van Michelle Obama en De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.