Knetemann gaat wielerploeg voor vrouwen opzetten bij TalentNED

ENSCHEDE (ANP) - Oud-wielrenster Roxane Knetemann gaat aan de slag bij TalentNED, de organisatie van directeur Gerard Kemkers die zich inzet voor sportieve talenten. Knetemann gaat samen met Stefan van Klink de mogelijkheden verkennen om een wielerploeg te starten voor vrouwelijke junioren. TalentNED beschikt al over een schaats- en mountainbikeploeg en ondersteunt talentvolle judoka's.

"Ook binnen het vrouwen wegwielrennen bestaat er een flinke uitdaging voor jonge talenten om de aansluiting te vinden bij de wereldtop", zegt voormalig schaatscoach Kemkers. "We gaan met Stefan en Roxane de mogelijkheid onderzoeken om een ploeg te starten met de grootste talenten van Nederland. Meiden die elkaar beter maken, onder begeleiding van een zeer kundige staf."

De 33-jarige Knetemann, die zowel op de weg als de baan actief was, stopte eind 2019 met wielrennen. "Om als wielrenster de top te halen, is er veel meer nodig dan alleen hard trainen", zegt de dochter van voormalig wereldkampioen Gerrie Knetemann. "We willen jonge wielrensters de kans geven om hun droom te verwezenlijken en het beste uit zichzelf te halen. Wat ook weer ten goede gaat komen aan de doorstroom naar de top."