Knieklachten houden Van der Gragt aan de kant

VALENCIENNES (ANP) - Stefanie van der Gragt heeft donderdag vanwege knieklachten de besloten training van de Nederlandse voetbalsters overgeslagen. De verdedigster van FC Barcelona hield die klachten over aan de eerste wedstrijd op het WK, dinsdag in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland (1-0). Van der Gragt maakte daarin de 90 minuten vol, maar moest tijdens het duel wel even worden behandeld aan haar knie.

De 26-jarige verdedigster trainde binnen terwijl de andere 22 speelsters op het veld stonden in het Stade Municipal Saint Amand les Eaux. ''We bekijken het van dag tot dag'', zei een woordvoerster van de KNVB over de situatie van Van der Gragt. De voetbalsters trainen vrijdag nog een keer in Saint-Amand-les-Eaux, een stadje ten noorden van Valenciennes. Zaterdag spelen ze daar vanaf 15.00 uur hun tweede wedstrijd op het WK, tegen Kameroen.

Anouk Dekker, die terugkeert van een schorsing, zou Van der Gragt eventueel centraal achterin kunnen vervangen. Met Merel van Dongen heeft bondscoach Sarina Wiegman nog een optie.