KNVB-directeur Gudde gaat met de schaal naar Alkmaar

ALKMAAR (ANP) - KNVB-directeur Eric Gudde gaat vrijdagavond met de kampioensschaal in zijn auto naar Alkmaar, waar SC Cambuur kampioen kan worden van de Keuken Kampioen Divisie. De Friese club is al zeker van promotie naar de Eredivisie en kan nu ook de titel binnenhalen.

Cambuur-trainer Henk de Jong adviseerde Gudde eerder om de schaal niet persoonlijk te komen uitreiken vanwege alle commotie van vorig jaar toen de KNVB besloot het seizoen zonder promotie/degradatie af te breken, terwijl Cambuur op weg was naar de Eredivisie. Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat Gudde echter 'gewoon' naar Alkmaar gaat, omdat het uitreiken van de kampioensschaal tot de verantwoordelijkheden behoort van de directeur betaald voetbal.

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Cambuur 9 punten voorsprong op De Graafschap. De ploeg van De Jong neemt het in het AFAS-stadion op tegen Jong AZ. De Graafschap speelt thuis tegen Almere City FC, een concurrent in de strijd om het tweede rechtstreekse promotieticket. De ploeg uit Doetinchem heeft 6 punten meer dan Almere City en NAC Breda.

Bij een gelijkspel van De Graafschap pakt Cambuur met een zege in Alkmaar de titel. Als de 'Superboeren' verliezen, volstaat voor de ploeg van De Jong ook een gelijkspel tegen Jong AZ. De gemeente Leeuwarden wil Cambuur huldigen met een helikoptervlucht over de stad op zaterdag 1 mei. Een huldiging op een plein in Leeuwarden zit er vanwege de coronasituatie nu niet in.