KNVB en profclubs hopen dit seizoen nog op fans in stadions

ZEIST (ANP) - De KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie hopen dat er dit seizoen nog supporters naar de stadions van clubs uit het betaalde voetbal kunnen. "Laten we met alle oplossingen in het achterhoofd samen met het demissionair kabinet bekijken hoe we dit mogelijk kunnen maken", stellen ze.

"Het kan ons ook niet snel genoeg gaan, mits uiteraard veilig en verantwoord voor alle betrokkenen", melden de voetbalbond en de twee profcompetities. "Wij vinden niets mooier dan een spannende wedstrijd in een kolkend stadion. Maar veel clubs schieten zonder publiek ook wekelijks dieper de rode cijfers in. In het afgelopen coronajaar hebben clubs gezamenlijk al 200 miljoen euro ingeleverd. Profvoetbal draait om het publiek, we kunnen en willen niet zonder."

"Mooi dus dat er nu perspectief wordt geboden voor de komende maanden", zeggen de KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie maandagavond na de persconferentie van het kabinet over lichte versoepeling van de coronaregels. "Terrassen kunnen mogelijk op 31 maart weer open. Mensen kunnen dan in de buitenlucht en op 1,5 meter afstand van elkaar genieten. Dat is precies wat wij ons publiek ook te bieden hebben. Dan zijn we weer terug op het niveau waarop we het seizoen zijn gestart, op plateau 6 met beperkt publiek in de stadions."