KNVB gaat brief met beschuldigingen AZ voorleggen aan alle clubs

ZEIST (ANP) - De Nederlandse voetbalbond KNVB gaat de brief met beschuldigingen die AZ onlangs heeft gestuurd voorleggen aan de andere clubs uit het betaalde voetbal. De KNVB heeft de brief op de agenda gezet voor de komende Algemene Vergadering Betaald Voetbal, die op 27 juni wordt gehouden. "Wij vinden dat de leden van de sectie betaald voetbal van de KNVB zich hierover moeten kunnen uitspreken", aldus een woordvoerder.

AZ stuurde enkele weken geleden een brief van zes A4'tjes naar de KNVB, waarin het de leiding van de bond beticht van 'vriendjespolitiek'. De club uit Alkmaar heeft het gevoel dat Ajax, PSV en Feyenoord een voorkeurspositie hebben. AZ wil dat de KNVB een onafhankelijk (feiten-)onderzoek laat doen naar het handelen van diverse KNVB-functionarissen, onder wie voorzitter Jan Albers van de raad van commissarissen.

De KNVB heeft AZ laten weten deze week met een schriftelijke reactie te komen. "Wat ons betreft volgt hier een gesprek op", aldus de woordvoerder. De KNVB wil niet inhoudelijk reageren op de Alkmaarse brief, waarin volgens de bond dingen staan die "onjuist" zijn. "Bij eerdere signalen hebben dit ook met hen besproken."