KNVB Jeugdraad pleit voor voetballen op fietsafstand

ZEIST (ANP) - De Jeugdraad van de KNVB doet een dringend beroep op de regering om de jeugd toestemming te geven te voetballen tegen clubs die op fietsafstand te bereiken zijn. "Jeugdteams kunnen prima veilig in de buitenlucht wedstrijden spelen zolang de clubs zich op fietsafstand van elkaar bevinden. De reisbewegingen blijven dan minimaal, maar hiermee komt wel een eind aan de sleur waarin kinderen tot en met 17 jaar al maandenlang alleen op de eigen club onderling trainingspartijtjes mogen spelen vanwege de coronamaatregelen", stelt de raad.

De leden van de KNVB Jeugdraad gaan dit maandag in het Jongeren Voetbaldebat voorleggen aan politici van de SP, GroenLinks, PvdA, VVD, D66 en CDA.

"Het aantal sportende kinderen is gedurende de coronatijd naar een historisch dieptepunt gedaald, terwijl sporten juist zo belangrijk voor hen is", zegt de KNVB. "Juist nu. Sporten heeft namelijk een positieve invloed op de fysieke en mentale weerstand en op gezondheidsproblemen zoals overgewicht."

De KNVB Jeugdraad bestaat volgens de KNVB uit elf "enthousiaste en ruimdenkende jongeren", in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, die als spreekbuis gelden voor de 600.000 jonge voetballers en voetbalsters in Nederland.