KNVB krijgt ‘veel vragen’ voor kaartjes Nederland – Argentinië

ZEIST (ANP) - De KNVB krijgt veel vragen binnen van voetbalfans die aan toegangskaarten willen komen voor de WK-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Argentinië. Via de Nederlandse bond zijn echter geen tickets meer te koop. De KNVB verwijst de geïnteresseerden door naar de verkoopsite van wereldvoetbalbond FIFA.

"De vragen komen her en der binnen", aldus een woordvoerder van de KNVB. De bond houdt voorlopig rekening met zo'n duizend Nederlandse fans in het Lusail-stadion in Al Daayen.

De KNVB publiceerde maandag op de website een bericht met informatie over de mogelijke reis naar Qatar. Zo moeten voetbalfans die alsnog een kaartje weten te bemachtigen voor een WK-wedstrijd ook de zogeheten Hayya-card aanvragen, een soort visum voor iedereen die Qatar tijdens het WK wil bezoeken.

Het duel tussen Oranje en Argentinië in de kwartfinales van het WK begint vrijdag om 20.00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd wordt in de Johan Cruijff ArenA uitgezonden op grote schermen. Volgens de KNVB verloopt de kaartverkoop "goed". De twee groepswedstrijden die in de ArenA werden uitgezonden, trokken zo'n 30.000 bezoekers. Het duel met de Verenigde Staten was zaterdag niet te zien in het Amsterdamse stadion. De KNVB verwachtte dat de animo gering zou zijn omdat veel Nederlanders afgelopen weekeinde Sinterklaas vierden.