KNVB presenteert toeschouwersaantallen voor 4 EK-duels in ArenA

ZEIST (ANP) - De KNVB komt met de verwachte toeschouwersaantallen komende zomer bij de vier EK-wedstrijden in Nederland. De Europese voetbalbond UEFA heeft 7 april als uiterste termijn gesteld aan de twaalf gastlanden. Landen die de UEFA vanwege de coronapandemie niet kunnen garanderen dat er fans naar binnen mogen in hun EK-stadion, dreigen te worden geschrapt als gastland.

De KNVB is ervan overtuigd dat bij de vier wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam op een veilige en verantwoorde manier publiek kan worden ontvangen. Duidelijk wordt op hoeveel toeschouwers de KNVB na overleg met het ministerie van VWS en de gemeente Amsterdam inzet.

Op 20 april neemt de UEFA een beslissing over het aantal gastlanden. Het EK staat op de planning voor 11 juni tot en met 11 juli.

Speelsteden EK: Bakoe (Azerbeidzjan), Kopenhagen (Denemarken), München (Duitsland), Londen (Engeland), Boedapest (Hongarije), Dublin (Ierland), Rome (Italië), Amsterdam (Nederland), Boekarest (Roemenië), Sint-Petersburg (Rusland), Glasgow (Schotland) en Bilbao (Spanje).