KNVB vervroegt Excelsior – FC Emmen zodat publiek kan komen

ZEIST (ANP) - Voetbalbond KNVB heeft het aanvangstijdstip van de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Excelsior en FC Emmen vervroegd van 21.00 uur naar 16.30 uur. Daardoor kan Excelsior zaterdag supporters ontvangen in het stadion in Kralingen. Het kabinet bepaalde eerder deze week dat bij sportwedstrijden tot 22.00 uur weer publiek is toegestaan.

De voetbalclubs mogen maximaal een derde van de capaciteit van hun stadion gebruiken. Dat betekent dat Excelsior zo'n 1500 supporters kan toelaten.

De Brabantse derby TOP Oss - FC Den Bosch is vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) de eerste voetbalwedstrijd in ruim twee maanden met publiek. Alleen in de Keuken Kampioen Divisie wordt dit weekend gespeeld, de Eredivisie ligt stil vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden buiten Europa.

Overleg

Volgende week zaterdag staat in de hoogste afdeling de wedstrijd FC Twente - Vitesse voor 21.00 uur op het programma. In dat aanvangstijdstip komt volgens de KNVB geen verandering, omdat Twente het stadion alleen wil openen voor bezoekers als twee derde van de capaciteit gebruikt mag worden. Het kabinet gaat niet verder dan één derde.

Volgens een woordvoerder van de KNVB worden besluiten over mogelijke verplaatsing van wedstrijden gemaakt in overleg met de clubs, de lokale driehoek en tv-zender ESPN. "Alle belangen worden meegewogen."