KNVB-voorzitter Spee: schandalig voorval in Rotterdam

ZEIST (ANP) - Just Spee, voorzitter van de KNVB, heeft met afschuw gereageerd op de aanval op bestuurders en werknemers van 1. FC Union Berlin in een restaurant in Rotterdam woensdag.

"Wij betreuren het als hele KNVB zeer dat er gisteravond werknemers en bestuurders van Union Berlin zonder enige aanleiding onverhoeds zijn aangevallen in een Rotterdams restaurant", aldus Spee. "Onder de belaagde mensen bevond zich Dirk Zingler, voorzitter van deze traditieclub uit Berlijn. Namens het Nederlandse voetbal, betaald én amateurvoetbal, bied ik aan hem en zijn clubgenoten ons diepgemeende medeleven aan voor dit schandalige voorval."

Eén vrouw uit de Duitse delegatie raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis. De politie hield een van de daders aan, een 25-jarige man uit Rotterdam. De politie roept getuigen op zich te melden en vraagt ook om camerabeelden.

Feyenoord heeft excuses gemaakt aan Union Berlin. Spee: "Ook voor Feyenoord is dit een verschrikkelijk incident, omdat de daders zich volkomen ten onrechte kenbaar maakten als supporters van Feyenoord. Dit zijn geen Feyenoord-supporters, dit zijn geen voetballiefhebbers, dit zijn op de eerste plaats vandalen die bestraft zullen moeten worden."