Koeman gelooft in Noppert en heeft Cillessen niet afgeschreven

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman vindt het logisch dat Andries Noppert weer in de selectie van het Nederlands elftal zit. "Voor mij hoort hij nu bij de beste drie doelmannen", zei hij op een persconferentie voor de finaleronde van de Nations League. "Dus daarom is hij er weer bij."

Noppert miste bijna de hele tweede helft van het seizoen vanwege een blessure. Hij maakte pas tijdens de allerlaatste speelronde van de Eredivisie zijn rentree bij sc Heerenveen en speelde vervolgens ook twee duels met FC Twente in de play-offs. Justin Bijlow en Mark Flekken zijn de andere doelmannen in de selectie van de nationale ploeg voor de finaleronde van de Nations League.

Noppert was de eerste doelman van Oranje op het WK van eind vorig jaar in Qatar. Koeman liet eind maart Jasper Cillessen het doel verdedigen tijdens de eerste duels in de EK-kwalificatie met Frankrijk en Gibraltar. Maar de doelman is nu niet geselecteerd na een reeks mindere optredens voor NEC. "Dat heeft met zijn vorm te maken", zei de bondscoach. "Deze breuk is niet definitief. Wij hebben nu gewoon voor de drie beste keepers gekozen. In het nieuwe seizoen gaan we weer kijken."

Koeman weet al wie woensdag het doel verdedigt in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. "Maar dat ga ik nu niet vertellen", zei hij. "Dat horen eerst mijn spelers."