Koeman heeft ‘geweldige’ Ansu Fati bijna terug bij Barcelona

BARCELONA (ANP) - Trainer Ronald Koeman verwacht dat Ansu Fati eind deze maand zijn rentree kan maken bij FC Barcelona. De 18-jarige aanvaller staat sinds november vorig jaar aan de kant vanwege een knieblessure. Fati hervatte eind vorige maand de groepstraining en hij is volgens Koeman nu bijna toe aan speelminuten.

"Het is moeilijk om er een specifieke datum aan te koppelen. Maar over een week of over tien dagen is hij er klaar voor", zei Koeman een dag voor de competitiewedstrijd tegen Granada. "Het is belangrijk dat hij speelminuten gaat maken. We hebben Ansu gemist. Het is een heel jonge speler, maar hij heeft al laten zien hoeveel kwaliteiten hij heeft. Begin vorig seizoen maakte hij veel doelpunten. We hebben het over een geweldige speler."

Fati moest zich in november laten opereren aan zijn linkerknie. Na een maandenlange revalidatie kreeg hij te maken met een terugslag. In mei moest de jonge Spaanse international opnieuw onder het mes, waardoor het seizoen voor hem voorbij was. Fati miste ook het EK.

Barcelona speelt volgende week in de Spaanse competitie tegen Levante en neemt het daarna in de Champions League op tegen Benfica. Vlak voor de interlandperiode neemt de ploeg van Koeman het op tegen landskampioen Atlético Madrid.