Koeman ‘kan begrijpen wat Messi deed’ voorafgaand aan rode kaart

SEVILLA (ANP/RTR) - Trainer Ronald Koeman van FC Barcelona is zijn sterspeler Lionel Messi bijgevallen. De 33-jarige Messi kreeg in de finale van de Spaanse Supercup voor het eerst een rode kaart als speler van FC Barcelona.

"Ik kan begrijpen wat Messi deed", zei Koeman na de 3-2 nederlaag in verlenging tegen Athletic Bilbao. "Ik weet hoeveel overtredingen er op hem zijn gemaakt. Het is normaal dat je reageert als ze maar blijven proberen je neer te halen als speler die probeert te dribbelen met de bal. Maar ik moet het eerst goed terugzien."

Messi ondervond in aanloop naar de finale hinder van een lichte blessure en Koeman liet de Argentijn zelf bepalen of hij fit genoeg was. "Ik denk dat hij na zoveel jaren op topniveau weet wanneer hij kan spelen en wanneer niet", aldus Koeman. "Ik heb met hem gesproken en hij zei dat hij fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen."

Rode kaart

FC Barcelona stond bij het ingaan van de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog met 2-1 voor. Asier Villalibre zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmaker en Iñaki Williams bezorgde Athletic in verlenging de Supercup.

Messi, die in de slotfase van de verlenging een tegenstander hard sloeg, speelde al zijn 753e duel voor FC Barcelona. Bij het Argentijnse nationale elftal werd hij al wel twee keer eerder met rood naar de kant gestuurd.