Koeman laat Zoet niet vallen

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman wil keeper Jeroen Zoet niet laten vallen nu hij zijn basisplaats bij PSV heeft verloren. "Ik heb bewust hem gewoon geselecteerd", zei de bondscoach van het Nederlands elftal.

Koeman had Zoet ook opgeroepen voor de komende interlands met Noord-Ierland en Estland als hij van tevoren had geweten dat trainer Mark van Bommel zondag een andere keeper tegen Willem II zou opstellen. "We werken graag met een min of meer vaste selectie", zei de bondscoach. "We wisselen niet meteen als iemand even minder speelt."

Koeman weet nog niet of Zoet nog steeds tweede doelman van het Nederlands elftal is. Met Marco Bizot heeft hij nog een vervanger voor eerste doelman Jasper Cillessen voor handen.

"Maar ik zal het hem in ieder geval op tijd vertellen", knipoogde Koeman naar de situatie bij PSV, waar Zoet zondag pas vlak voor de wedstrijd tegen Willem II te horen kreeg dat hij slechts de derde doelman van zijn ploeg in Tilburg was . "Ik kan dat makkelijk zo zeggen want bij PSV weten ze ook dat dit niet goed is verlopen. Als trainer wil je dergelijke dingen voorkomen."