Koeman neemt ook Ansu Fati mee naar Sevilla voor bekerfinale

BARCELONA (ANP) - Trainer Ronald Koeman neemt 26 spelers van FC Barcelona mee naar Sevilla voor de finale van het Spaanse bekertoernooi tegen Athletic. Ook Ansu Fati, die herstellende is van een zware knieblessure, stapte vrijdagochtend in het vliegtuig. De 18-jarige aanvaller is weliswaar nog niet fit, maar gaat wel mee. Datzelfde geldt voor de Braziliaanse reservekeeper Neto.

Koeman neemt vrijwel alle spelers uit zijn selectie mee. Alleen de Braziliaan Philippe Coutinho ontbreekt. Coutinho liet zich begin deze maand opnieuw opereren aan zijn linkerknie. De aanvallende middenvelder komt dit seizoen niet meer in actie.

De oud-Ajacieden Sergiño Dest en Frenkie de Jong maken zoals gebruikelijk wel deel uit van de selectie. Barcelona verloor vorige week de 'Clásico' tegen Real Madrid met 2-1 en staat nu op de derde plaats in La Liga, vlak achter Atlético Madrid en Real. De finale van het toernooi om de Copa del Rey, de Spaanse beker, begint om 21.30 uur. Barcelona en Athletic troffen elkaar begin dit jaar in de finale van het toernooi om de Spaanse Supercup. De Baskische ploeg won na verlenging met 3-2. Koeman hoopt zaterdag alsnog zijn eerste prijs als trainer van Barcelona te veroveren.